Op werkbezoek in Indonesië

Br. Wout Lips en Hermien Smits-Staals zijn naar Indonesië vertrokken om alle projecten van de Broeders van Liefde te gaan bezoeken. Ze zijn nu een week onderweg met br. Martin de Porres en br. Polikarpus en hebben al heel wat meegemaakt en gezien. U kunt hen volgen via Facebook, ook als u zelf geen Facebookaccount heeft. Zie Facebook Fracarita Netherlands

Schiphol, wo 25 april

Klaar voor de grote reis!

Yogyakarta, do 26 april

Tijd om jullie een reisupdate te geven want de ervaringen stapelen zich op. Vandaag de school in Yogyakarte (Nandan) en een opvangcentrum voor (ex)verslaagden (Kunci) bezocht, vlakbij de communiteit van de broeders. Daarna op doorreis naar Wonosobo waar we in het begin van de avond aankwamen.
Top 3 van deze dag:
– heel veel lieve handjes en brede glimlachen op school en op straat
– de jongen die vertelde dat hij nog even in Kunci mag blijven omdat hij in augustus gaat studeren (petje af)
– een lied speciaal voor ons gezongen onder gitaarbegeleiding

Wonosobo, za 28 april

Heel bijzonder om eindelijk zelf het Don Bosco doveninstituut in Wonosobo te bezoeken. Het tweede deel van de grote school, waar de oudere leerlingen slapen, ziet er nu prachtig uit: volledig gerenoveerd dankzij steun vanuit Nederland! Een mooie hal en het allerbelangrijkste: droge slaapzalen!!!

Top 3 van de dag:
– met handen en voeten communiceren met de vele, vele dove kinderen
– de bedankplaat zien waar de naam van Fracarita en Wilde Ganzen op vermeld staat “Terima kasih,Tuhan memberkati” (Thank you. May God bless you)
– de groepsfoto met het I Love You teken  (met dank aan fotograaf Teguh, één van de leerlingen)

   
Ma 30 april, Purwokerto
Vandaag van Wonosobo naar Purwokerto om maar liefst 5 scholen van de Broeders van Liefde te bezoeken. Indrukwekkend hoeveel kinderen er al onderwijs hebben genoten dankzij en vaak ook rechtstreeks van de broeders. Geen lang bericht vandaag maar één filmpje en wat foto’s! Vroeg slapen na een lange maar waardevolle dag. Klik op de link:Een liedje voor br. Wout en br. Apolonaris
Di 1 mei, Purworejo
Het vroege slapen van gisteren was niet voor niets: vroeg uit de veren voor het morgengebed om 4.45 in de kapel van de broeders, gevolgd door de mis in de parochiekerk. Om 7 uur “aan het werk” in Purworejo: op bezoek bij het psychiatrisch centrum Sahabat Kita. Daarna opnieuw een aantal scholen bezocht, waaronder het internaat met de school voor “Special need children”.

Top 3 van de dag:
– dankbaarheid omdat de basis- en middelbare scholen van de broeders openstaan voor iedereen, ongeacht religie of intelligentie (bij de overheidsscholen is dat anders).
– de toewijding en liefde die je voelt bij medewerkers en broeders voor de patiënten in Sahabat Kita
– een rijstveld van de school voor speciaal onderwijs om eigen rijst te oogsten en om wat inkomsten uit te genereren.

Morgen een vrije dag en dan een reisdag naar Flores! Tot over een paar dagen.