Een speciale reis

Op 20 augustus is er een Nederlandse vrijwilligster naar Indonesië gegaan: Els Reinking. Lees in haar reisverslag waarom Indonesië voor haar zo speciaal is…

“Ik vond het heel spannend om in mijn eentje naar Indonesië te gaan. Maar de broeders van Fracarita zorgen erg goed voor mij. Ik doe geweldige indrukken op: het klooster, de school, de wijk Nandan met de lokale buurtmarkt waar we op de brommer de dagelijkse boodschappen halen voor zowel het klooster als de opvangvoorziening Kunci voor jongeren met een verslaving, het feest voor het 55-jarig bestaan van de school, de gesprekken met de leraren, de massaal bezochte mis, het bezoek aan het doveninternaat Wonosobo en de rit er naar toe…en nog veel meer.
Nu ben ik in Purworejo bij het psychiatrisch centrum Sahabat Kita waar bijgaande foto is genomen. Vandaag ga ik naar Boro, naar het internaat voor speciaal onderwijs.

Ik loop in Purworejo en kan de verhalen van mijn opa beter plaatsen. Mijn familie heeft hier gewoond. Ik zie langs het centrale plein het gebouw van de regent, de protestantse kerk en het postkantoor “Pos”. Ik vraag me af of mijn opa hier geweest is en of mijn vader op het grote plein heeft gespeeld…”

Els, geniet nog van je tijd daar! De 2e foto is in mei genomen toen br. Wout en Hermien bij Sahabat Kita waren.