Van windstil tot windkracht 6

Br. Frans is alweer een paar weken terug van zijn jaarlijkse sponsorfietstocht. Ter afsluiting van zijn fietstocht heeft hij een uitgebreid reisverslag gemaakt. Hieronder een samenvatting van hemzelf met wat foto’s:

“Hoeveel weersomstandigheden kan je meemaken? Van bijna 32 graden tot wat regen, van windstil naar een briesje tot windkracht 5 tot 6 op kop. De totale 500 kilometer, waarvan ruim 420 kilometer langs 6 rivieren hebben me laten zien hoe mooi ons eigen Nederland is. En ook de vele mensen die ik onderweg ontmoette op de locatie van overnachting of zomaar onderweg.

De rust en de schoonheid van de natuur heb ik op vele plaatsten nog nooit zo mooi ervaren; de grilligheid en het meanderen op onverwachte momenten, maar ook waar de hand van mensen bewust de natuur veranderde om er juist weer flora en fauna in aan te trekken heeft me er enorm van laten genieten.

Naast de schoonheid en charme van de Linge hebben ook de Merwede, Waal, Lek, Alblas en beneden-Rijn haar eigenschappen die ik telkens als heel uniek heb ervaren. Ja, zelfs langs de Lek, bij het dorpje “Waal” ….. hoe ze het verzonnen krijgen? Maar zeker zo grappig. Langs de Lek bermerkte ik de verschillen van klei naar zand en veengrond en voelde ik wanneer er een steviger schip voer of tractor over de dijk reed.

Alles bijeen heb ik van deze tocht enorm genoten en heb ik me, bewust van de opbrengst voor de mensen in Ruteng, de laatste kilometers extra ingezet met de harde tegenwind.

Graag tot volgend jaar waar ik een verslag schrijf over de Fietserpadroute vanaf Pieterburen tot Maastricht.”

Br. Frans bedankt voor jouw inspanningen. Meer dan € 1.000,- bij elkaar gefietst voor onze vrienden in Renceng Mose. WAUW!