Ik ben Muskan…

De Broeders van Liefde in Eindhoven maken met hun landgoed Eikenburg deel uit van de Jorisparochie in Eindhoven Zuid. In alle kerken van deze parochie wordt er in de Advent gecollecteerd voor Muskan.

Ik ben Muskan en ik ben 12 jaar oud…

Ik zit op de Umeed-E-Nau school. Umeed-E-Nau is Pakistaans voor HOOP. Dat is precies wat deze school mij geeft: hoop op een betere toekomst. Toen ik klein was, werkte ik in een steenbakkersfabriek. Wij wonen dicht bij die fabriek in een zogenaamde steenbakkerskolonie, met heel veel families en generaties samen. Dat klinkt gezellig, maar het is een moeilijk leven omdat iedereen, dag in dag uit, hard moet werken. Kinderen horen te spelen… maar toen ik klein was moest ik werken.

Ik ben heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen om naar de school van de Broeders van Liefde te gaan. De school is gratis. Dat is belangrijk omdat mijn familie heel arm is. Er moet elk jaar geld gezocht worden voor onze boeken, schriften, pennen en kleurpotloden. Fracarita helpt ons daarbij. Maar dat kunnen ze niet alleen. Ze hebben uw hulp hard nodig. Ik weet zeker dat het samen lukt om voor mij en mijn 380 schoolgenootjes voldoende geld bij elkaar te krijgen. Ik kijk uit naar het komende schooljaar!

Als ik naar school kan blijven gaan, is er voor mij én mijn familie hoop op een betere toekomst. Helpt u mee?

Geef in de Advent: geef HOOP!